Tuki

SSH-avain

ZeroDistancen koneiden ei tarvitse siirtää tiedostoja koska koneet käyttävät jaettua NFS-levyä ja koneilla on samat tiedostot kotihakemistossasi. Mikäli haluat siirtää muualle/muualta kätevästi SSH:lla niin tähän on olemassa helpohko ratkaisu.

SSH-avaimen tekeminen

Tee avain komennolla ssh-keygen -t rsa. Tämän jälkeen ssh-keygen kysyy minne tiedosto tallennetaan. Tähän voi painaa enteriä jolloin tiedosto tallentuu kotihakemistossa oletuspaikkaan ~/.ssh/id_rsa.pub. Tämän jälkeen ohjelma kysyy passphrasea eli käytännössä salasanan. Tämä salasana estää avaimen väärinkäytön mutta edellyttää aina käytettäessa saman salasanan kirjoittamista. Tämän jälkeen ohjelma luo avaimen. Luomisen jälkeen avain on valmis siirrettäväksi koneelle minne halutaan käyttää avainta kirjautuessa. Kaikken helpoiten se käy ohjelmalla ssh-copy-id. Ohjelmaa käytetään seuraavasti: ssh-copy-id kayttaja@kohdekone. Tällöin ohjelma kopioi avaimen annettuun osoitteeseen kayttaja-tunnuksen alle. Siirtäessään se kysyy luonnollisesti tämän käyttäjän salasanaa. Onnistuneen siirron jälkeen kohdekoneessa on ~/.ssh/authorized_keys tiedostoon lisätty avain.

Tämän jälkeen otetaan yhteyttä toiseen koneeseen, ja katsotaan mitä tapahtuu: ssh toinenkone, jos kaikki meni oikein, niin sinun pitäisi päästä loggaamaan sisään ilman salasanaa tai mikäli annoit avaimelle passphrasen niin ssh kysyy tätä.

Huom. Salasanaton avain vähentää turvallisuutta, on erittäin tärkeää huolehtia, ettei kukaan pääse väärinkäyttämään tätä mahdollisuutta. ZD Communications Oy ei ota minkäänlaista vastuuta sattuneista vahingoista.